HTML

Emlékképek

Valahol olvastam, JÖVŐ HÁZA, RÖGHÖZ KÖTÖTTSÉG, Földönfutó leszek !? Egyenlőség?

Friss topikok

Linkblog

Archívum

egyenlőség(vagy vannak egyenlőbbek?)

2009.11.27. 13:36 másodikbéla50

 

Egyenlő elbánást a magyar gazdáknak!

 

    Budapest, 2009. november 26., csütörtök (OS) - Az a tény, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta a német mezőgazdasági termelők külön támogatásáról szóló bonni tervet, bizonyította, hogy megfelelő érdekképviselettel még az európai "akolban" is érhetők el eredmények, engedmények. A német döntés következtében egy helyi gazda akár évi 15 ezer euró támogatást is kaphat, annak ellenére, hogy az ilyen lépések elvileg ellentétesek a közösségi irányelvekkel. Mégis, a válságra való hivatkozással Németország elérte, hogy tisztességes módon segíthesse saját termelőit, egészen a 100 millió eurós keret kimerüléséig.

Ezzel szemben Magyarország gazdái, termelői nem csak kisebb EU-támogatást kapnak nyugati "versenytársaikhoz" képest, hanem a hazai politika semmittevése is tetézi bajaikat. A Jobbik ezzel szemben újra Európa éléskamrájává tenné hazánkat, tisztességesen, a költségvetésből mérhető módon támogatva gazdáinkat, akik minőségi termékeikkel, hungarikumokkal megtalálnák a számításukat a világpiacon. Programunkban szerepel, hogy megvédjük a magyar márkákat, kordában tartjuk a multinacionális érdekeltségeket az élelmiszerpiacon, felszámoljuk az élelmiszerbotrányokat, továbbá saját, magyar tulajdonú feldolgozóipart építünk a kiváló hazai föld gyümölcsére. Közmunkaprogramokat tervezünk a mezőgazdasági infrastruktúra felújítására, kiépítésére. Ezen tervek ugyanakkor csak megfelelő európai érdekképviselet mellett érhetik el igazán hatásukat. Ezért a Jobbik a magyar gazdák számára egyenlő támogatási szintet vívna ki, és meghosszabbítaná a 2011-ben lejáró, a magyar földet érintő moratóriumot.

Más pártokkal szemben a Jobbik úgy véli, hogy egyes tagok is érhetnek el engedményeket a brüsszeli szuperállammal szemben. Nagy-Britannia és Lengyelország a Lisszaboni Szerződéshez csatolt Alapjogi Charta alól harcolt ki és kapott mentességet. Írország az igazságügyi politika terén külön megállapodással őrizte meg önállóságát, de az EU nem szól bele a családjogi és szociális szabályozásába, valamint adópolitikájába sem. Mindezt egyedül érték el, egy kontinensnyi ellenszéllel szemben. A német Alkotmánybíróság pedig egyszerűen fenntartotta magának a jogot, hogy az Európai Bíróság ítéleteit megváltoztassa. A fentiek ismeretében elvárható, hogy megfelelő érdekérvényesítéssel javítsunk a helyzetünkön, nem csak a magyar termelők, de a Kárpát-medence szerte tapasztalható magyarellenes intézkedéssorozat és a környezeti merényletek vonatkozásában is.

Z. Kárpát Dániel,
a Jobbik EU-kabinet elnöke
70/379-90-84, z.karpat.daniel@jobbik.hu

Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

Forrás: MTI

2009. november 26., csütörtök 9:31

 

Szólj hozzá!

Címkék: politika európai magyar döntés európa ország jobbik egyenlőség hazai gazda környezeti kárpát medence merényletek egyenlőbbek alapjogi

A bejegyzés trackback címe:

https://csak-ugye.blog.hu/api/trackback/id/tr801556336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása